Skladování medu
Med je trvanlivá potravina, nicméně při skladování je nutno med jej držet v uzavřených obalech, chránit před slunečním světlem, skladovat v teplotách do 18°C. Nízké teploty velmi prodlužují dobu skladování, pří teplotách pod okolo 7°C (lednice) lze med skladovat bez ztráty kvality 5 i více let. V mrazničce lze med skladovat fakticky neomezeně. Naopak teploty přesahující 20°C medu škodí. Pokud zůstane sklenice medu otevřená, povrch medu do sebe nasává vzdušnou vlhkost a med začne kvasit - začnou se v něm vytvářet alkoholy. Kvalitní med by měl mít nízký obsah vody. Čím je obsah vody vyšší tím více je med ohrožen kvašením. I při správném termínu vytáčení, kdy je med zralý může být obsah vody v medu (a většinou i je) poměrně vysoký, což platí zejména u květového medu získávaného na jaře, kdy je v krajině i vzduchu více vlhkosti než v létě. Přírodní podmínky nelze ovlivnit, a proto vytáčím med v klimatizovaných prostorech, z kterých je odváděna vzdušná vlhkost a tím se během celého procesu vytáčení snižuje obsah vody v medu místo toho, aby se do něj vzdušná vlhkost dostávala tak jak k tomu dochází při vytáčení klasickým způsobem. Můj med proto obsahuje méně vody a má menší tendenci kvasit. Není proto tak náročný na skladování. Získávám tak kvalitnější med, aniž bych do něj jakkoli zasahoval (někteří naši velcí včelaři vytáčejí úmyslně nezralé medy, aby si zajistily od včel vyšší výnos a pak je uměle dosušují pomocí průmyslového zařízení )